Αμπελουργική Ζώνη
Γεωγραφικό περιβάλλον και γεωγραφική προέλευση.
Στην αμπελουργική ζώνη μέσα στην οποία μπορούν να παραχθούν οι οίνοι Π.Ο.Π. Χάνδακας-Candia, το υψόμετρο φτάνει περίπου έως 700 μέτρα.
Οι ορεινοί όγκοι που υπάρχουν στο κέντρο της ζώνης προστατεύουν τους αμπελώνες της περιοχής από τους θερμούς νότιους ανέμους, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην ανάπτυξη της αμπέλου.Παράλληλα οι δροσεροί βόρειοι άνεμοι, (απουσία ορεινών όγκων στην βόρεια πλευρά), βοηθούν ώστε η θερμοκρασία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού να διατηρείται σε ικανοποιητικά επίπεδα με αποτέλεσμα, αφενός τον περιορισμό θερμικών αποπληξιών στους αμπελώνες και αφετέρου την οψιμότερη ωρίμανση των οινοσταφύλων.
Το κλίμα της περιοχής είναι το τυπικό μεσογειακό κλίμα, με μέση ετήσια θερμοκρασία 18°C, και μέση ετήσια βροχόπτωση 440mm. To έδαφος παρουσιάζει έντονο ανάγλυφο.
Οριοθετημένη περιοχή
Η οριοθετημένη περιοχή για την παραγωγή οίνων Π.Ο.Π. Χάνδακας-Candia που καθορίστηκε με το ΦΕΚ 260/13-12-2011Μέγιστη απόδοση ανά εκτάριο σε χιλιόγραμμα σταφυλιών.
Επιτρεπόμενες οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου